Gossip Members ^_^

Wednesday, February 16, 2011

Aku Tidak Curi Trafik Orang

Sumber dari blog FaizalFredley. Top 1 GB tu bertahan hingge tengah hari 16 Feb 2011 jerrr


Tergerak sedikit minda yang tak pernah terfikirkan orang akan fikir aku curi trafik. Serious tak sangke! Tak pernah ade orang yang tuduh directly kat aku tapi mesti ade yang berkate kat belakang kan huhu.....

Semua ni lepas aku terbaca entry faizalfredley tentang die buat penjelasan yang die tidak mencuri trafik orang! Kebetulan pulak time tu entry aku dapat Top 1 kat GengBlogger! Terase seyyyy! huhu.... Aku tak menuduh mane2 pihak untuk mengate aku sebagai pencuri trafik sebab belum pernah lagi orang wat statement tu secara direct kat aku....

Tapi aku berterima kasih kepada Faizal coz entry die membuat aku jadi lebih peka terhadap alam sekeliling dunia blogger nie =P. Buat ape2 suma kene hati2 agar tak melanggar undang2 dan norma blogger yang diikuti ramai. Lepas ni kene jage lah sikit hehe....

Anyway aku takkan promote entry ni gile2 macam aku promote Top 7 Tempat Pembuangan Bayi & Cik Epal Suara Comel eeeee & Keajaiban Mekah dan Kaabah. Ketiga-tiga entry ni aku memang promote sampai top 10 kat GB (berlainan hari). Macam mane ko leh dapat top 10 GB kalau ko kate bukan curi trafik? Lerrrr kene ke curi trafik je care nye? Banyak cara lain OK~~~

Kalau nak tahu cara2 aku dapatkan viewer GB sile ke Entry Popular di GengBlogger. For info.... sesetengah cara tu aku dah tak buat since tak bape elok. Buat sekali sekala dalam kadar yang terkawal leh lah kotttt..... Aku stop coz pernah kene sound (ni takpe coz memang salah aku haha!)

Penegasan! : Harap Maklum. Saya Bukan Pencuri Trafik Orang. Trafik Kena Curi Mabe Adelah Kot =P

Topik best dan promote dah boleh =)

8 gosip panas!:

husna mukhtar said...

cemana curi trafic tu?

samizul.net said...

Yalah, camna curi tu.. Sebab pakai Backlink kah? Loo, kan sebelum install Backlink tu dah bagitau camna kesannya.. Tak boleh terima, jangan setuju pasanglah..

MaTNaggeR said...

aku sendiri tak reti pasal backlink ke curi2 ke ape.... haha tak tahu ape2

Mr Daha said...

Sabar jela bro.. biasa la orang dengki bila kita feymes.. Aku tahu ko bersungguh-sungguh promote link GB ko.

Ko promote kat group Blogger Malaya dan macam2 group lagi kat Facebook. Aku memang akan singgah kalo ko post link kat facebook tu.

Siapa cakap ko curi traffik ni? TANYA dia betul2 dan suruh dia BUKTIKAN.

Penat2 kau promote link Gengblogger nak dapatkan Top Entry, dia senang2 je cakap ko curi trafik.

Sabar jela bro.. ramai blogger tahu kutuk orang je padahal dia tak tahu apa2.

Can You Brain This? said...

Salam hormat,

saya ni masih baru lagi dalam dunia blogging.

em, kalau iframe yang diorang sibuk2 cakap kan ni, iframe tu letak di mana?

comment thread atau di sidebar? kalau sidebar, tu bukan mencuri nama nya. kan admin yang kena pasang.

kalau di comment, rasa nya mana boleh iframe.

kan?

MaTNaggeR said...

haha ntah lahh I have no idea....
confius terus hahahaha T_T

Mr.Kerro said...

loorr dh rmai kt best msti la fpt top 1...apa kaitan dg iframe?..spa wat tduhan tu mmg xptut

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahh..bole ek curi2 trafik ni...cmne la ek..

Senarai BW