Gossip Members ^_^

Thursday, March 3, 2011

Related Entry Dalam Blog

Kali ni saje nak buat entry cara-cara untuk meletakkan Related Entry kat blog =P
Bile ade related entry kat blog korang, so mudah lah untuk pembaca untuk membaca entry lain korang yang berkaitan. Dengan cara ni, korang boleh menarik perhatian dorang lebih lama lagi untuk stay kat blog korang =)

Langkah mudah:

1. Layari LinkWithin

2. Register jadi ahli LinkWithin dan klik Get Widget


3. Baca dan fahamkan arahan 1-4. Kemudian klik Install Widget


4. Window baru akan terbuka. Pilih blog mana satu nak letak (kalau korang ade lebih satu blog). Then, klik Add Widget


5. Akan muncul Link Within kat seksyen Page Element Blog korang. Lebih baik letakkan bende tu kat bahagian bawah elemen blog korang seperti contoh kat bawah ni ^_^

Pilihan tempat no 1
ATAU

Pilihan tempat no 2

6. Klik Save dan View Blog korang =)

Contoh Link Within


p/s: LinkWithin salah satu widget paling wajib blogger tau! hehe~

Tag 5 Latest Shoutbox Commentator

5 gosip panas!:

annenyss said...

anne tak letak linkwithin.haha

MaTNaggeR said...

letak lah hehe....

diana said...

baca entry ni bru pasan akak punye linkwithin tu tak keluar..
sebelum ni ada je..

-Ain-Dak In- said...

aiseymannn...
sebijik2 dah aku ikut cara ni..
still x dpt la..
apekes ntah..aku pon tatau la.
hangin satu badan dah ni..
ishhh~
kelabu asap betui la..~

aWiEn rAwk said...

salam nk tnye cne nk share entri kt FB yek?

Senarai BW