Gossip Members ^_^

Sunday, March 6, 2011

Awas Dengan Salad!

Salad
Nak kurus dengan makan Salad! Kebanyakan orang akan fikir pasal diet dengan salad since itulah tradisi global untuk diet tapi AWAS

Mabe ramai yang tak sedar kalau korang amalkan diet memakan salad akan memudaratkan kesihatan. Memang benar salad adalah campuran sayur-sayuran dan buah-buahan yang berkhasiat untuk kesihatan kite tapi akan memudaratkan kesihatan kalau diambil secara berlebihan eh....

Jika diambil secara berlebihan, ia akan menyebabkan masalah lemah tenaga batin! Salad juga antara punca masalah penglihatan jika diambil secara berlebihan!

Contohnya, vitamin C memang bagus untuk kesihatan tapi vitamin C kalau berlebihan kat dalam badan akan bertukar menjadi toksin. Toksin confirm tak baik untuk badan kan. So, pemakanan secara sihat adalah mengikut piramid makanan (bergantung kepada orang)

Piramid Makanan

Kita still perlukan diet untuk memberi kita tenaga, protin, serat dan lain-lain. Biasanya orang yang fanatik dengan idea menguruskan badan atau yang mengalami Anorexia Nervosa (wikipedia) akan menunjukkan gejala kurus secara berlebihan dan masalah kesihatan.

Piramid Makanan

Bagi yang mengamalkan diet tapi secara kawalan OK lah kot. Nasihat untuk orang-orang kat luar sana especially wanita hehe, diet tu kene hati-hati sikit OK ^_^

2 gosip panas!:

sitinurfatimah said...

makan slad xpe..jgn makan hati..hehe

MaTNaggeR said...

makan hati kes lain hahaha....

Senarai BW