Gossip Members ^_^

Tuesday, March 8, 2011

Aplikasi Screen Saver Dalam Blog



Kalau korang nak tahu, screen saver aktif bile kite tak menggerakkan cursor dalam blog. Screen saver dapat menjimatkan elektrik dan mengurangkan pembaziran tenaga serta wang =).

Kalau berminat nak try ikut langkah di bawah ni:

1. Pegi ke Design > Edit HTML
2. Klik kotak "Expand Widget Template"
3. Tekan Ctrl+F (satu kotak akan keluar)
4. Masukkan code <head> ke dalam kotak untuk mencari code <head>
5. Copy dan paste code di bawah DI ATAS <head>

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

6. Klik Save Template

p/s : Screen saver akan aktif dalam masa 1 minit kalau tak mengerakkan cursor

6 gosip panas!:

syaimz said...

thanks bro (:
baru jeh buat screensaver tu tadi.

bukan ke commang Ctrl+F ?

MaTNaggeR said...

@Syaimz : wahhhh nasib ko ingatkan.... salah taip =P

syaimz said...

haha,niceeee (:

diana said...

nak buat la..
terima kasih..
tu pun kalau jadi..

CinoiLavigne said...

Good that u shared!! thanks a bunch

tulisan jari tangan said...

thanks..look nice =)

Senarai BW