Gossip Members ^_^

Monday, January 10, 2011

Naked Amazon Women


Sesetengah suku Amazon di Benua Amerika Selatan masih lagi tidak terdedah dengan dunia luar.... dah masuk abad ke-21 pun masih lagi hidup dalam keadaan tradisi nenek moyang mereka. Wow!....

Mereka tidak memakai baju dalam hidup seharian, berburu menggunakan alat kuno seperti sumpit, tombak lama dan mengamalkan agama pagan. Terdapat lebih kurang 500 ribu orang Amazon Indian. Jumlah yang sangat sedikit berbanding 500 tahun dahulu lebih kurang 5 juta! Kenapa berkurang??? Semua akibat daripada penjajahan orang Eropah. Bagaimana tu?? Tahu2 lah ape kekejaman yang penjajah lakukan di seluruh dunia dulu dan kini......

Apa pun..... 34 keluarga bahasa berlainan telah dapat di kenal pasti di Amazon saje. Kalau digabungkan Eropah, Asia dan Afrika..... hanya terdapat 21 keluarga bahasa. Oh menakjubkan! Terdapat lebih kurang 500 suku Amazon berlainan dengan 74 suku masih terpisah daripada dunia luar (seperti photo2 di bawah). Sebelum penjajahan lebih kurang 5000 suku yang ada. Lihat lah kesan2 daripada penjajahan huhu.....



Kaum Wanita & Kanak Manda-manda (inilah Sunway Lagoon mereka)

Hidup dalam komuniti (Gosip2 sedang siapkan kenduri, haha Makcik2)

Kaum lelaki siap2 untuk berburu (para gadis... jgn lihat lame2 tau!)

Sumpit senjata berburu utama

Makanan faveret mereka huhu

p/s : Sorry censored hahaha. Kalau ade yang kurang puas hati dan nak tengok yang terang dan jelas sila berkunjung ke amazon (dash) tribe dot com. 

23 gosip panas!:

izzaty lyana said...

lawak okay censored diaaa..
bolat-bolat ;p

Hi raindeee :)

MaTNaggeR said...

hi zatyyyy.
haha baru lah tak skema je censored tu wakakaka!

Syuk Ry said...

ni ak no comment.. :P

Cik Rimau said...

uiksss.. dorg ni cannibal ker?? makan org? takutnyerrr..

Azura Ani Salaim said...

adehhhhh, peliknya tu setiap hari nampak orang tak pakai baju, eee, ekekeke.

::zoul munchett:: said...

aww3..sexy2 org kat cny....trgode zoul..ahakzz....

MaTNaggeR said...

cik rimau takyah takot... dorang ni makan monyet hehe

azura takkan kau bitin hahaha

oikkk Zoul lain jerr taste ko hehe

farhaniza azman said...

huhu...mang ade lagi kaum2 sebegini kt dunia ni, especially amazon.. hutan dare terbesar dunia. sort of la... huhu... suke eh kau tgk gmbo2 ni.. haha

gincu said...

apala...orang mcm nie pun ade ke

Bakri Hussin said...

ganaz2 org amazon sib baik aku lahir kat malaysia hahahaha

cinta nabella said...

haiyya .. apala .. ta malu ..
hehe ..

Green Rose said...

takot tengok fav fud diorang :(
so scared, creepy!
taknak la g amazon, nanty kena makan

Mr Daha said...

Hahahahaha... tertipu aku.. mati terus nafsu. :D


Top Entry Wajib Baca:
Cabaran Tingkatkan Trafik Blog Anda

Saadon Zubir said...

mcm mn bau depa ni?

nur said...

ada lagi ye komuniti gini
Jemput ke:ALL IN ONE

Pjaz a.k.a kud0o said...

seksi nye,
ganaz kan komuniti amazon ni,
kalau diorang dtg ke bandar maunya lari sume orang...hahha

Zaidi Rasmin said...

Dahsyat juge.. masih ade lagi masyarakat cenggini ye...
Ape2pun hidup diorang mesti riang dan gembira... huhu

Jieda said...

di zaman kemajuan camni masih ada lagi puak gini ye

Nanda Firsta said...

hahaa.. lucunyee.. :p

seronok aku telusur blog ini! aku nak koment di yg lain lagii.. xDDD

http://nandafirstboy.blogspot.com/

Tuan Muda Naim said...

apa da gambar bbogel exchange la link dengan redtube wkakaka

HilmyTheUltimate said...

ape kejadah gi tutup aurat tuh ?
daa diaorg nak tunjuk..
tu dikira..blajar sains kott ~



http://hilmytheultimate.blogspot.com

MaTNaggeR said...

AKu dah sensor camtu pun masih ade orang kate blog ak ni lucah.... kalau tak tutup ntah pape karang dorang maki kat aku....

orang panggil aku 'KAM' said...

APPOCALIPTO!!! .....lari....

Senarai BW