Gossip Members ^_^

Tuesday, January 18, 2011

Cara Penenang Diri



Minum Teh
Minum teh boleh menurunkan kadar hormon marah. Taklah hari2 hormon tak stabil kan? haha~


Tengok Video Lucu
Movie, siri drama TV atau buku2 genre lawak boleh membuat kite tergelak dan rase happy gituuuuu ^_^


Makan Coklat
Kajian saintis kononnye khasiat coklat dapat membesarkan pembuluh darah dan mengurangkan tekanan darah. So kire kuranglah naik darah @.@


Tengok Pemandangan
Kalau dapat tengok pemandangan indah dan sunyi disertai angin sepoi2 bahase..... waaaaa nyaman jerrrr


Cuci Muka atau Ambil Wuduk
Air dapat menenangkan perasaan marah atau gelisah. Air juge mengurangkan suhu badan yang marah sampai berasap hehe


Berurut
Mintak lah dengan sesape untuk urut2 kepale sikit. Kalau rase nak urut satu badan pegi spa.... tp jangan mitak special offer kat spa plakkkk. tu dah lain....


Luahkan Perasaan
Cube berkongsi cerita..... ceh kire dari hati ke hati lah ni hehe. Minte nasihat dan kate2 supportive, jangan pulak orang tu bantu gosip dan jadi batu api plak @.@
Kalau taknak, boleh je luahkan secara personally contoh pergi tempat2 tertentu dan teriak skuat hati. Lepas tu confirm rase lega.


Beribadat dan Aktiviti Spiritual
Buat mengikut agama masing2 seperti sembahyang dan meditasi.


Main Game
Hah! yang ni confirm2 berkesan! Main game kat FB tu haaaaaaa..... lupe dunia terus =P


p/s : Banyak lagi tapi dah malas nak fikir..... atau taip hehe.....

1 gosip panas!:

gincu said...

bnyk tipssss....thanks alot..
try untuk ikut segala pesanan ini

Senarai BW