Gossip Members ^_^

Tuesday, March 1, 2011

Cara Memanfaatkan Entry Lama BLog

Tips nye mudah jerrr =)

Gabungkan Idea-idea Lama

Dua atau lebih entry lama boleh digabungkan menjadi satu. Bile dah digabungkan kite boleh lah mendapat hasil gabungan yang lebih hebat. Kire lebih padat dengan info. Mabe korang boleh membuat perkaitan yang korang sendiri tak sangka dan mengejutkan pembaca!

Link kan Entry Baru kepada Entry Lama

Entry yang dah lame tu takkan nak biarkan tak di view orang kan? So dengan meletakkan link entry lama kat entry baru bolehlah pembaca blog tahu tentang kewujudan entry lama korang tu. Wujudkan perkaitan ataupun saje-saje invite pembaca ni untuk membaca entry lama tu.

Mari belajar cara membuat blog signature kat Tambah Signature di Entry Blog

p/s : Linking your entries paling popular =)

5 gosip panas!:

aNnE said...

tak pernah gabung entry lama.nak try lah nanti,tp takut tak menjadi..hehehe ;p

tq fer sharing :D

MaTNaggeR said...

aNnE : Tak ape mencuba =). Cuba buat yg paling sesuai

Mr Daha said...

Betul2.. aku selalu guna cara link ke older post. cara ni penting. so reader akan terus membaca di blog kita.. :)

Encik Blogger said...

betol.. berkesan. hehehe

padin said...

yup, pemabaca kita bukan orang yang sama, so cara ni berkesan juga utk promot pada pembaca baru, mana tahu info lama tu ada yang sangat berguna dan boleh jadi terlepas pandang

Senarai BW