Gossip Members ^_^

Wednesday, January 19, 2011

BFF vs BF/GF



Jangan Bias!
Bersikap adil terhadap BFF dan kekasih. Jangan berat sebelah coz nanti salah satu pihak ni akan terase dan mule menjauhi anda. Ingat! BFF adalah tempat anda akan mengadu dan meminta pertolongan. Mostly orang akan mule menjauhi BFF bile dah couple. Hargai kekasih korang dalam mase yang same hargai juge kawan baik korang.


Buat Prioriti
Dahulukan yang lebih penting. Contoh, jike kawan memerlukan pertolongan dalam masa yang sama korang ade date, mane korang akan pilih? Tepuk dada tanye selera..... terus pegi dapur hehe =P


Kekalkan Hubungan Silaturrahim
Jangan biarkan wujud jurang antara diri kite dengan kawan dan jangan biarkan kekasih terase disisihkan. Pandai2 lah mengatur mase untuk dua belah pihak ni k


Berterus Terang
Jangan bagi banyak sangat alasan dan berdalih. Terus je cakap terhadap mereka. Contohnye bagitahu kat kekasih untuk postpone date coz kawan korang betul2 dalam kesusahan dan korang perlu untuk berada disisi die pada masa itu......


Jadikan Kawan dan Kekasih Jadi Sahabat
Elok juge kalau kawan2 mengenali sape 'scandal baru' korang hoho! Korang pun rase best jerrr since dorang leh jadi mesra tapi jangan mesra overdose lak ehhh..... sebab banyak kes kekasih dirampas teman sendiri. Kene ade 'jarak' di situ.


Ellakkan Selalu Keluar Bertiga
Woooh...... jangan bawak kekasih dan sorang kawan baik keluar bersama. Sekali sekala mabe OK kot..... tp jangan selalu, Nanti kekasih korang rase tak sioookkkk plak then kawan korang rase janggal dan boring. Mereka pasti nakkan perhatian kan?? Korang yang pening nak layan kerenah dorang ni pulak nanti huhu....


Berfikiran Rasional
Orang selalu bersikap terburu-buru disebabkan persahabatan. Begitu jugak dengan orang bersikap gila membabi bute disebabkan cinta. Be cool dan relax dalam ape2 keadaan. Jangan emo (biase sangat yg ni) dan fikir sebelum bertindak. Ade jenis orang memang sangat setia dengan persahabatan hingge mengorbankan cinte huhu. Ade orang pulak jenis cinte bute hingge persahabatan bertahun lamanye tergadai macam tu jerrr...
***Hati2 dengan conflict sahabat dan kekasih. Salah langkah sendiri menyesal karang***

p/s : Aku nagging ntah ape2 ntah =P

1 gosip panas!:

Sang Kucing said...

sekarang ni pun dah jadi BFF sorang awek ni yang dah ada BF yg dah nak kahwin pun. Selalu gak dia mengadu kat aku macam2 masalah dia.

Senarai BW